Osteopatia a Igualada

Els tractaments d'osteopatia a Igualada tenen en compte una visió global del cos humà

Podem utilitzar l'osteopatia a Igualada per prevenir, alleujar i guarir una llarga llista de patologies, símptomes i síndromes com lumbàlgia, ciàtica, cervicàlgia, mareig...

osteopatíaL'osteopatia és una teràpia que utilitza tècniques manuals i que té una visió global del cos humà. Té en compte les connexions que existeixen entre les diferents parts del cos mitjançant el sistema nerviós, l'aparell circulatori, el circuit limfàtic i el teixit conjuntiu. Al cos humà, no hi ha espais buits, s'emplenen amb teixit conjuntiu, que també formarà els tendons, les membranes i els lligaments que uneixen físicament estructures que aparentment no estan relacionades. Així doncs, a l'osteopatia entenem que tot està connectat.

Segons aquesta filosofia, pot ser que anem a la consulta d'un osteòpata per dolor lumbar i que ens realitzi el tractament al peu, pot sorprendre'ns, però funciona.

L'osteopatia té bons resultats (de vegades espectaculars) perquè el seu objectiu és restablir el bon funcionament del cos, no només fer desaparèixer el símptoma. Si tot funciona bé, el dolor no apareix. El dolor és una alarma que alguna cosa no va bé. Per exemple, en casos de dolor lumbar, es considera a grans trets que si les vèrtebres de la columna es mouen bé, els músculs que s'adhereixen a elles poden funcionar bé, sense contractures ni lesions. Aquest principi s'aplica a tot el cos amb el què alguns anomenen osteopatia cranial , osteopatia visceral i unes altres. En aquests casos, no es tracta d'una osteopatia diferent, en el fons és el mateix: detectar el que no funciona i arreglar-ho perquè es mogui i funcioni bé. La diferència radica als teixits que reben el tractament i en les tècniques empleades, però tot està integrat al tractament osteopàtic, que serà personalitzat per cada pacient adaptant-se a les seves característiques i la seva dolència en cada moment.

Després de sis anys d'estudis i molta pràctica, un osteòpata té les mans entrenades per detectar aquestes alteracions funcionals (que no arriben a ser patologies i poden passar desapercebudes durant anys) mitjançant una exhaustiva exploració. Bàsicament, es valora el moviment de les estructures corporals.

A partir d'aquestes bases, es pot utilitzar l'osteopatia per prevenir, alleujar i guarir una llarga llista de patologies, símptomes i síndromes com lumbàlgia, ciàtica, cervicàlgia, mareig, vertigen, migranya, mal de cap, tendinitis, dolor menstrual, còlic del lactant, acidesa, etcètera...

Per tot això, recomanem sincerament aquesta teràpia per guarir dolors d'esquena, prevenir lesions, garantir el tancament correcte de les fontanel.les del crani del nadó (sobretot si presenta plagiocefalia, sofreix otitis freqüentment, està inquiet o plora molt), per sentir-se més àgil i fins i tot per a allò que encara no se sap si pot funcionar, perquè l'osteopatia és encara molt jove.

 

OSTEOPATIA Y FISIOTERAPIA JOVELL

Concertar cita

Paseo Verdaguer 52-54. 1º
Igualada, 08700, Barcelona

620 445 829

620 445 829